Husmanskost

Kålpudding med gröt

Kålpudding med gröt

I min gamla kokbok finns ett recept…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju inte så exalterande. De flesta av oss tänker nog på…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rulla till toppen